Новини от Горна Оряховица

Ръководството на общината уважи екипа на местното АГ отделение

петък-22.01.2016г. - от - Дарик Велико Търново

Бебешки комплект за изписване получи от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев майката на последното роденото бебе в родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Малчуганът проплака четвърт час преди гостуването на градоначалника в болницата за празничния ден. Момченцето е родено нормално, с тегло 3,4 кг и дължина 50 см. И въпреки, че беше дошъл само преди 15 минути на този свят, малчуганът вече блажено си почиваше с другите бебета в детския сектор. Майката, 22-годишната Десислава Нейкова, която още се възстановяваше след раждането, посрещна инж. Добромир Добрев и заместник-кмета Йорданка Кушева.

Те я поздравиха, зарадваха я с цветя и подарък и пожелаха здраве и щастливо бъдеще за малкия юнак. Млада майка беше изключително развълнувана и благодарна на екипа на горнооряховското АГ отделение. Това е първо раждане за младата жена, която е от Стражица. „Да е здрав, да ни слуша и ние да го слушаме”, си пожела младата майка за своето момченце. Десислава Нейкова отправи своята благодарност и към ръководството на Общината за оказания към нея и детето жест.

Празникът за Деня на родилната помощ уважиха още председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев и Деница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова.

„Изключително съм щастлив да бъде днес сред вас, в това отлично организирано и разполагащо с превъзходни специалисти и добре работещо отделение. Същото мога да кажа и за цялата болница. Ние като общество винаги ще ви бъдем длъжници, защото няма как да се оценят чудесата от усилия, които полагате, за да се случи най-голямото чудо – човешкия живот. Желая ви здраве, много успехи, късмет и най-важното, нека жените, срещнали веднъж вашия професионализъм, да пожелаят отново да родят тук”, пожела на екипа на АГ отделението директорът на болницата д-р Иван Иванов. „През годините вие сте се доказали като професионалисти.

Горнооряховското АГ отделение е едно от най-добрите в региона. Заедно ще направим така, че нивото да се вдигне още повече. Предстои да подготвим проект за енергийна ефективност на цялата болница и да се кандидатства за финансиране. Надявам се, че през 2017-2018 г. ще направим ремонт на здравното заведение и наистина болницата да стане конкурентна на други лечебни заведения в региона. Това е от нас, а професионализмът е от вас, увери медиците инж. Добрев и им пожела да имат много работа през 2016 г. От името на целия екип, завеждащият на АГ отделението д-р Димитър Сотиров благодари на ръководството на Общината за уважението, което то оказва всяка година.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи отец Зоран Мамучевски. По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Д-р Димитър Сотиров, получи поздравителен адрес от кмета инж. Добромир Добрев. Голяма торта и погача подари ръководството на Общината на целият екип на отделението.

23 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2015 г. в отделението ражданията са общо 476. Има и две двойки близнаци. Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната.

Източник: Дарик

Ръководството на общината уважи екипа на местното АГ отделение

Реклама в Gorna.bg

 

Информация за община Горна Оряховица

Държава: България
Община: Горна Оряховица
Област: Велико Търново
Кмет: инж. Добромир Добрев
Население: 34,677
Площ: 318кв.км

Прогноза за времето в Горна Оряховица

Реклама в Gorna.bg

 

Актуални новини от Горна Оряховица

Полицията разследва убийство в Лясковец, има задържан

Полицията разследва убийство в Лясковец, има задържан

четвъртък-09.08.2018г. - от - Рени Първанова

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват тежко криминално престъпление.

Община Горна Оряховица кандидатства с проект за създаване на социално предприятие

Община Горна Оряховица кандидатства с проект за създаване на социално предприятие

сряда-05.04.2017г. - от - Дарик

Предвидено е проектът да продължи 16 месеца, като подкрепата за осигуряване на заетост ще бъде за период от 12 месеца.

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

сряда-05.04.2017г. - от - Дарик

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

Ученици от цял свят събират пари за лечението на своя учителка от Горна Оряховица

Ученици от цял свят събират пари за лечението на своя учителка от Горна Оряховица

сряда-05.04.2017г. - от - в.Борба

Илияна Якова не спира да вярва, че един ден ще се върне здрава в училището