Новини от Горна Оряховица

СОУ „Георги Измирлиев” посрещнаха патронния празник на училището

вторник-26.04.2016г. - от - Община Горна Оряховица

Гимназията в Горна Оряховица за пореден път доказва, че е сред най-модерно оборудваните училища не само в областта, но и в страната. Във връзка с патронния си празник – 21 април ученици и учители прибавиха към екстрите на училището нова лаборатория по природни науки и фонетичен кабинет.

Празникът беше открит с внасяне знамето на училището и вдигане на националния трибагреник. В обръщение към учениците на празничното тържество директорът Криси Аврамова отбеляза:„ Днес в Гимназията учат 865 деца, за които се грижат 62 учители и 16 служители, паралелките ни - 38. СОУ ”Георги Измирлиев” предоставя на младите хора избор за обучение по два профила ”чуждоезиков” и „природоматематически”. 95% от нашите ученици постъпват във висшите учебни заведения. Изграденото трябва да се пази и надгражда. Затова направихме необходимото да оборудваме лаборатория по природни науки, в която ще се подготвят бъдещите лекари, лаборанти, учени на България. В новия фонетичен кабинет още повече ще се повиши нивото на обучение по чужди езици. Вие ни разкрихте, че ученето може да е забавно и интересно. Бъдете горди, че сте част от това училище!”.

Йорданка Кушева, заместник- кмет на община Горна Оряховица, поздрави присъстващите с думите:„Горда съм, че съм в моето училище, при моите учители. Те ви доведоха до този ден и ще ви преведат през утрешния с мъдрост, търпение и любов към знанието. Бъдете целеустремени и успешни, продължавайте да претворявате заветите на възрожденците”.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование - Велико Търново инж. Розалия Личева отбеляза, че СОУ „Георги Измирлиев” винаги е било пример и пожела на учители и ученици все така неуморно да  издигат авторитета на училището си.

Празникът продължи с изпълнение на първокласниците и раздаване на награди. Стипендия на името на Георги Измирлиев, награда и грамота директорът връчи на десетокласника Симеон Григоров за отличното му представяне на националната олимпиада по биология. С решение на Педагогическия съвет бяха наградени и учениците, участвали в проведения ден по-рано общински културно-образователен форум, посветен на Априлското въстание. Момчетата и момичетата бяха зарадвани с екскурзия до Трявна. 

Танцова разходка из фолклорните области на България направиха младите танцьори от училището, на последвалото право хоро се хвана цялото училище.

След приключване на тържеството ученици и гости присъстваха на официалното откриване  на лабораторията по природни науки,  с което ще се подпомогне обучението на учениците от „природоматематическия профил“. Лабораторията е обзаведена по съвременен начин, с всички необходими модели  и уреди, за да може в обучението по природните науки да е интересно на учениците като се залага на експеримента и нагледността. Учениците представиха атрактивни химични опити, както и демонстрация за оказване на първа помощ .

Интересът на нашите ученици от „чуждоезиковия профил“ е голям и за да   задоволим потребностите им обзаведохме нов   фонетичен кабинет за 26 ученици.  При обучението в него ще се дава възможност на учениците да слушат езика, което ще повиши нивото на обучение по  чужди езици, за да се постигнат  поставените високи цели. Гостите имаха възможност също да участват  в открития урок като дадоха висока оценка на новооткритите кабинети и пожелаха в тях да кипи  работа и винаги да са пълни с ученици.

Информацията и снимките са предоставени от СОУ \\\"Георги Измирлиев\\\"

Източник: Община Горна Оряховица

СОУ „Георги Измирлиев” посрещнаха патронния празник на училището

Реклама в Gorna.bg

 

Информация за община Горна Оряховица

Държава: България
Община: Горна Оряховица
Област: Велико Търново
Кмет: инж. Добромир Добрев
Население: 34,677
Площ: 318кв.км

Прогноза за времето в Горна Оряховица

Реклама в Gorna.bg

 

Актуални новини от Горна Оряховица

Полицията разследва убийство в Лясковец, има задържан

Полицията разследва убийство в Лясковец, има задържан

четвъртък-09.08.2018г. - от - Рени Първанова

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват тежко криминално престъпление.

Община Горна Оряховица кандидатства с проект за създаване на социално предприятие

Община Горна Оряховица кандидатства с проект за създаване на социално предприятие

сряда-05.04.2017г. - от - Дарик

Предвидено е проектът да продължи 16 месеца, като подкрепата за осигуряване на заетост ще бъде за период от 12 месеца.

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

сряда-05.04.2017г. - от - Дарик

Пръскат парковете и зелените площи в Г.Оряховица срещу кърлежи и бълхи

Ученици от цял свят събират пари за лечението на своя учителка от Горна Оряховица

Ученици от цял свят събират пари за лечението на своя учителка от Горна Оряховица

сряда-05.04.2017г. - от - в.Борба

Илияна Якова не спира да вярва, че един ден ще се върне здрава в училището